top of page

Ekonomi 

När det kommer till ekonomi finns det flera som drar öronen åt sig. Men faktum är när du har investerat i en bostadsrätt är ekonomin en av de viktigaste aspekterna som du behöver ha koll på i din förening. Det är viktigt att styrelsen tillsammans med medlemmarna förstår vikten av vilka åtgärder som bör prioriteras för att öka stabiliteten i föreningens ekonomi och öka värdet på fastigheten långsiktigt.

 

En viktig faktor för en hållbar utveckling för föreningen är att ha en underhållsplan där framtida underhåll planeras med en separat budget. Om det inte finns pengar åsidosatta är det stor risk att höjda hyror eller höjda lån för föreningen är enda sättet att finansiera kommande projekt. Om en förening inte samlat in medel från de boende utan istället försöker hålla ner avgifterna så mycket som möjligt finns det inga investeringsmedel i kassan för när det ska renoveras fasader, bytas tak och fönster.

Brf Rödshöjden har 2017 tagit fram en underhållsplan som sträcker sig till 2046, under kommande verksamhetsår ligger ett gediget arbete att fastställa hur den ekonomiska planeringen ska löpa parallellt med underhållsplanen.

För att bli mer insatt i föreningens ekonomi har du som medlem god hjälp av förenings årsredovisning där du bland annat får uppgifter om hur lånen amorteras, om pengar sätts undan löpande och om det finns befintliga besparingar.

 

Under detta Ekonomiavsnitt kan du läsa vidare på flikarna:

bottom of page