top of page
Sök
  • info597761

Förstudie Solceller

Hej på er!


Styrelsen har under det gångna året arbetat tillsammans med ett konsultbolag kring förutsättningarna för vår förening att installera solceller. Detta har resulterat i en förstudie, klicka nedanför för att ladda ner den.

Förstudie Solceller Rödshöjden 22-03-18
.pdf
Ladda ner PDF • 1.39MB

Konklusionen är att det finns stora både ekonomiska och miljömässiga skäl för oss att installera solceller.


I samband med installation av solcellsanläggning så rekommenderas också att föreningen går över till individuell mätning och debitering av el (IMD). Detta innebär att föreningen tecknar elabonnemang som gäller för samtliga bostadsrättsinnehavare och sen debiteras medlemmarna av föreningen för förbrukad el. Fördelarna med detta är bland annat att medlemmen slipper nätavgiften samt att alla medlemmarna på ett enkelt sätt får ta del av besparingen som den genererade elen ifrån solcellerna ger. I nedanstående offert från en leverantör så kan ni på sida 4 se vad kostnaden samt beräknad återbetalningstid är för installation av IMD.


Solenergi Brf Rödshöjden
.pdf
Ladda ner PDF • 467KB

Styrelsen avser att lyfta detta som ett hänskjutet ärende på stämman och föreslå stämman att ge kommande styrelse i uppdrag att upphandla en solcellsanläggning samt även IMD-lösning i enlighet med den förstudie som är genomförd.


Har ni frågor kring materialet så är ni välkomna att kontakta styrelsen.


Med vänliga hälsningar Styrelsen Brf Rödshöjden


211 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Extrastämma

Välkommen på extrastämma ang solfångare på söndag kl 17:00.

Årsredovisningen för 2022

Hej på er! Nu ligger årsredovisningen för verksamhetsåret 2022 uppe på hemsidan som ni kan ta del utav. Ni hittar den under Meny (tre streck uppe i höger hörn), Ekonomi, Årsredovisning/stämmoprotokoll

Infobrev maj 2023

Hej på er! Bifogar härmed infobrevet för maj. Vi bjuder in till informationsmöte angående solceller torsdag 1/6 kl 19:00 i föreningslokalen, bra om så många som möjligt kan komma. Med vänlig hälsning,

Comments


bottom of page