top of page
Sök
  • info597761

Förstudie Solceller

Hej på er!


Styrelsen har under det gångna året arbetat tillsammans med ett konsultbolag kring förutsättningarna för vår förening att installera solceller. Detta har resulterat i en förstudie, klicka nedanför för att ladda ner den.

Förstudie Solceller Rödshöjden 22-03-18
.pdf
Download PDF • 1.39MB

Konklusionen är att det finns stora både ekonomiska och miljömässiga skäl för oss att installera solceller.


I samband med installation av solcellsanläggning så rekommenderas också att föreningen går över till individuell mätning och debitering av el (IMD). Detta innebär att föreningen tecknar elabonnemang som gäller för samtliga bostadsrättsinnehavare och sen debiteras medlemmarna av föreningen för förbrukad el. Fördelarna med detta är bland annat att medlemmen slipper nätavgiften samt att alla medlemmarna på ett enkelt sätt får ta del av besparingen som den genererade elen ifrån solcellerna ger. I nedanstående offert från en leverantör så kan ni på sida 4 se vad kostnaden samt beräknad återbetalningstid är för installation av IMD.


Solenergi Brf Rödshöjden
.pdf
Download PDF • 467KB

Styrelsen avser att lyfta detta som ett hänskjutet ärende på stämman och föreslå stämman att ge kommande styrelse i uppdrag att upphandla en solcellsanläggning samt även IMD-lösning i enlighet med den förstudie som är genomförd.


Har ni frågor kring materialet så är ni välkomna att kontakta styrelsen.


Med vänliga hälsningar Styrelsen Brf Rödshöjden


191 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hej igen! På grund av att årsredovisningen drar ut på tiden så har vi fått skjuta upp stämman till den 30 juni klockan 18.00 i samlingslokalen. Ber om ursäkt för detta! Med vänliga hälsningar Styrelse

bottom of page